Vad är sökmotoroptimering?

Sökmotoroptimering (ofta kallat SEO) innebär att man tittar på befintlig hemsida och ser vad som kan göras för att Google och andra sökmotorer skall “ta till sig” sidan bättre. Arbete görs även för att skapa mer relevanta länkar till sidan, vilket ökar sidans position i sökmotorerna och slutligen drar mer besökare till sidan. Då fokus görs på sökningar som är relaterade till företagets produkter och tjänster gör att denna marknadsföring är mycket mer riktad än traditionella metoder som tidningsannonser, radiospottar eller TV reklam.

Allt mer företag inser idag vikten av att optimera sin sida för sökmotorerna. Dagens kunder använder inte längre Gula sidorna för att leta efter produkter/tjänster. Google har blivit en standard som snabbt och enkelt ger kunden relevant information om de produkter eller tjänster de behöver. Allt mer kunder agerar och handlar direkt på nätet för varje år. Idag sägs att 75% av sökmotorernas besökare har för avsikt att köpa någon produkt eller tjänst.

Smarta företag ser till att marknadsföra sig på första sidan av Google innan den tas över av hungriga konkurrenter.

SEOWeb Solutions utför följande arbeten inom Sökmotoroptimering:

Föranalys – Analys av befintlig webbplats. Ni får rekommendationer om justeringar som kan behövas göras på själva sidan. Ni får även en överblick om hur ni ligger till i sökmotorernas ranking och vilka åtgärder vi rekommenderar för “offpage” optimering.

Konkurrent Analys – Analys av var era största konkurrenter befinner sig i sökmotorerna samt hur väl de är rustade med sökmotorsoptimering.

Onpage Optimering – Justering av befintlig webbsida för att anpassa den för sökmotorerna. Detta kan innebära ändring av titlar, menyer, beskrivningar m.m. I vissa fall kan sidorna behövas komplimenteras med mer text för att sökmotorerna skall kunna indexera dem bättre.

Offpage (Länkstrategier) – För att öka rankingen på er webbplats och höja positionen i sökmotorerna krävs även att andra sidor länkar till er. Vi utför taktiska länkstrategier för att få bästa resultat långsiktigt.

Rapportering – Vi skannar dagligen era positioner i Google och ni kan hela tiden se er statistik online på er egen rapportplats. En gång i månaden skickar vi även ut en rapport vi e-mail där ni kan se hur ni ligger till jämfört med föregående månad.